Pilates

A pilates egyre népszerűbb edzésmódszer. Nem véletlenül, hiszen segít a karcsú, hosszanti izomzat kialakításában, valamint a mozgásformának köszönhetően gyorsul az anyagcsere is. Rendszeres pilates tornával jelentősen fejlődik a testtudat és javult az egyensúlyi és koordinációs készség is. Nem mellékes hatása a mentális fittség is, hiszen az edzések kitűnő alkalmat adnak a stressz csökkentésére is.

Cross Body Method pilates edzésmódszer abban különbözik a többi pilates edzéstől, hogy a pilates alapelvek mellett más, igen hatékony edzésmódszerek eredményeit is felhasználja. Alapot a pilates, jóga és a klasszikus sportok (balett, gimnasztika, torna) adják. Ezek mellett pedig a legújabb nemzetközi irányzatokat, trendeket is alkalmazza a módszer.

Mindennek köszönhetően a Cross Body pilates edzés mindig izgalmas, újabb és újabb gyakorlatokkal tartja fent az izmok fejlesztését.

Miért érdemes pilates tornát választani?

  • A pilates a teljes testet hatékonyan megdolgoztatja: a pilatesben a törzs izomzat fejlesztése áll a középpontban, miközben valamennyi testrészünket megmozgatjuk. Fontos előnye a sportnak, hogy nem terheli túl egyik testrészünket sem, így nem okoz sérülést sem.
  • Bármely fittségi szinten és bármely korban elkezdhető: számtalan típusának és különböző gyakorlatoknak köszönhetően bármely szinten elkezdhető a pilates. Akár idősebb korban is belevághatunk, hiszen ízületkímélő mozgásforma.
  • Hosszanti izomzat: pilatesszel hosszú, kecses izomzatot tudunk kialakítani, nem nagy tömegű izomzatot, hanem tónusos, szépen kidolgozott testet eredményez
  • Növeli a nyúlékonyságot: a pilates gyakorlatok „két irányúak”, így nemcsak az erősítésre, de a nyújtásra is nagy hangsúlyt fektetünk, így alakul ki a kecses izomzat.
  • Mentálisan frissen tart: a koncentrációs, egyensúlyi helyzetben végzett feladatoknak köszönhetően javul a szellemi frissesség.
  • Ízületkímélő: ennek köszönhetően rehabilitációs céllal is kitűnő mozgásforma a pilates
  • Segít megszabadulni a hátfájdalomtól.
  • Gyorsítja az anyagcserét.

Pilates óraformák:

Cross Body Method pilates stúdióban a pilates klasszikus és legújabb verzióit is megismerheti a látogató. Számtalan óratípus létezik a kardió verziótól kezdve, a fókuszált edzésen keresztül a nyújtásig.

A Cross Body Pilates Stúdióban a következő órákat próbálhatja ki: